Romanii sunt sfatuiti sa faca afaceri si sa munceasca dublu

Data publicarii: 04-12-2008 | Afaceri

Autoritatile au recomandat populatiei sa aiba doua servicii, ca metoda eficienta de a depasi efectele crizei economice. Sfaturile menite sa ajute nu pot fi urmate, in conditiile in care mii de oameni nu mai au locuri de munca. Fiecare om ar trebui sa lucreze la cel putin doua locuri de munca, in acest fel asigurandu-si un venit suplimentar ce poate fi solutia pentru impasul financiar actual, sustin economistii americani intr-un studiu, preluat ca model si de cei de la BNR si Ministerul Muncii.

Potrivit acestora, chiar si salariatii care muncesc cu norma intreaga ar trebui sa ia in calcul aceasta optiune pentru a ocupa o pozitie sigura. In cazul in care vor pierde un loc de munca, il vor avea pe celalalt. Autoritatile din Romania sfatuiesc cetatenii sa incerce sa aiba doua servicii pentru a depasi criza economica mondiala, ce se resimte si in tara noastra. Recomandarile surselor  nu tin cont insa de imposibilitatea aplicarii lor, in contextul in care mii de persoane care lucrau in firme si intreprinderi private au ramas somere dupa ce s-au facut disponibilizari in masa. Astfel, "sfaturile" oferite romanilor sunt, mai degraba, ridicole decat utile.

De exemplu, oficialii din Ministerul Muncii au incurajat romanii sa se ocupe cu dezvoltarea unei afaceri sau a unui plan de investitii pe termen lung. Ei au motivat acest sfat spunand ca, indiferent daca vor exista si pierderi mari pe parcurs, cat timp afacerea nu va fi vanduta, patronul va obtine intotdeauna un profit de pe urma ei. Mai mult, pentru ca piata este una ciclica, cele mai bune afaceri se pot face acum, cand puterea de cumparare a scazut, odata cu preturile, afacerea urmand sa valoreze inzecit dupa redresarea situatiei financiare.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: