Jaf armat la Banca Transilvania

Data publicarii: 13-02-2009 | Finante-Banci

Doi barbati au intrat, vineri, in jurul orei 17.00, intr-o unitate bancara a Bancii Transilvania din cartierul Manastur din Cluj-Napoca, au amenintat casiera si pe paznicul bancii, reusind sa sustraga o suma de bani.

Surse din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj au declarat ca barbatii aveau fetele acoperite si, potrivit martorilor, unul dintre ei avea ceva in mana cu care amenintau casiera si pe cele 10-15 persoane din incinta cladirii.

Politistii nu sunt inca siguri ca jefuitorii erau inarmati, insa imaginile video din incinta bancii sunt deja analizate de catre anchetatori. Politistii au sosit la fata locului, dupa ce a fost apasat butonul de panica.

Nimeni nu a fost ranit in timpul acest jaf. Presedintele Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, a declarat la Realitatea TV ca hotii care au jefuit vineri filiala bancii din cartierul clujean Manastur au sustras aproximativ 75.000 euro, echivalent in lei, suma care era asigurata. Inspectorul sef al IPJ Cluj, comisar-sef Ioan Pacurar, s-a deplasat si el la fata locului. Politia face verificari in trafic pentru a depista jefuitorii, care ar fi parasit sediul unitatii cu ajutorul unei masini.

Pozitia oficiala a bancii

Banca Transilvania face public faptul ca azi, 13 februarie, in cursul dupa-amiezii, s-a inregistrat un incident la Agentia BT Manastur din Cluj-Napoca. In urma jafului armat a fost sustrasa din casierie o suma in lei (sub 70.000 euro, echivalent in lei). Aceasta este asigurata si, prin urmare, nu sunt riscuri de pierderi nici pentru clienti, nici pentru banca. Din fericire, nimeni nu a fost ranit in acest incident. Politia a intervenit, in acest caz, cat se poate de operativ.

Mentionam ca unitatile BT, bancomatele si toate celelalte echipamente electronice de plati functioneaza absolut normal, incidentul neavand niciun alt impact asupra activitatii bancii.

BT considera ca acest incident este izolat, iar in prezent sunt in derulare procedurile specifice pentru identificarea si prinderea agresorilor de catre organele abilitate.

Activitatile bancare ale Agentiei BT Manastur vor fi reluate conform programului obisnuit, incepand de luni.


Sursa: Realitatea.net

Mai citeste si:

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: