Belgia va renunta la secretul bancar in 2010

Data publicarii: 13-03-2009 | International

Belgia va renunta in anul urmator la secretul bancar si va adopta un "sistem de schimb de informatii" cu celelalte tari ale Uniunii Europene (UE) in ceea ce priveste taxele fiscale, a anuntat ministrul belgian de finante, Didier Reynders, citat de AFP.

"Vom trece de anul viitor la un schimb de informatii pentru tot ceea ce inseamna taxe fiscale, in cadrul directivei europene asupra impozitelor", a explicat ministrul, raspunzand la intrebarile parlamentarilor.

Renuntarea la secretul bancar va fi de acum inainte o problema pentru numai doua state din Uniunea Europeana, Luxemburg si Austria, ce continua aceasta practica.

Dupa Liechtenstein si Andorra, Belgia este cea de-a treia tara ce a facut concesii in legatura cu problema paradisurilor fiscale, in contextul in care miercuri a fost inclusa pe o lista provizorie a OECD, a tarilor necooperante cu privire la schimbul de informatii fiscale.

Tara risca sa se afle in boxa acuzatilor in cadrul summitului G20, au subliniat deputatii belgieni.

Luxemburg, Austria, dar si Elvetia sunt supuse unor presiuni extrem de mari de renuntare la secretul bancar, dupa anuntul facut de Belgia.

NewsIn