Barclays confirma discutiile privind o potentiala vanzare a diviziei iShares

Data publicarii: 16-03-2009 | International

Banca britanica Barclays Plc a confirmat luni existenta unor discutii in vederea vanzarii diviziei iShares, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor, pe fondul sperantelor privind evitarea emiterii de titluri noi pentru cresterea capitalului, relateaza Reuters.

"Barclays a confirmat existenta unor discutii cu o serie de potentiali cumparatori, ca parte a practicii regulate de analizare a portofoliului afacerii", a anuntat banca intr-un comunicat, adaugand ca nu s-a decis asupra vanzarii.

Unele rapoarte media anuntasera de curand ca banca vrea sa vanda unitatea iShares pentru circa 5 miliarde lire sterline (7 miliarde dolari).

Analistii spun ca vanzarea efectiva a unitatii s-ar putea face in vederea acoperirii costurilor pentru participarea bancii in schema guvernamentala de asigurare importiva pierderilor cauzate de active riscante. Astfel, banca nu ar mai avea nevoie sa vanda actiuni pentru a-si mari capitalul.

"In cazul in care oferta este rezonalibla, de cel putin 3 miliarde lire sterline, Barclays ar putea participa la schema guvernamentala fara a mai avea nevoie sa stranga capital", a declarat un broker.

iShares, o parte a diviziei Barclays de management al activelor, ofera metode populare de investitii prin care investitorii pot paria pe evolutia indicilor.

NewsIn