Vodafone a inghetat salariile si primele angajatilor din Marea Britanie

Data publicarii: 22-03-2009 | HR/Cariere

Vodafone a inghetat salariile pentru cei 10.000 de angajati din Marea Britanie, a renuntat la prime si a cerut reprezentantilor de vanzari sa pastreze mai mult timp masinile pe care le au, in incercarea de a diminua costurile cu 1 miliard lire sterline, scrie The Independent.

Compania de telefonie mobila ar putea afisa profituri de circa 12 miliarde lire sterline in anul fiscal ce se va termina in martie, mai scrie, in editia online, publicatia citata.

La mai putin de o luna dupa ce Vodafone a anuntat ca disponibilizeaza 500 de angajati in Marea Britanie, un e-mail confidential din partea directorului executiv al Vodafone, Guy Laurence, a fost trimis tuturor angajatilor Vodafone Marea Britanie, in care era descrisa in detaliu inghetarea lefurilor - "o decizie greu de luat, dar una responsabila".

In scrisoare, Laurence spunea ca "daca am fi fost de acord cu o majorare de salariu, ar fi trebuit sa anuntam mai multe concedieri". Vodafone, de asemenea, va cere "soferilor si celor a caror fisa de post prevede conducerea unei masini sa pastreze mai mult timp automobilele de care dispun".

Vodafone a mai anuntat, totodata, ca va face schimbari astfel incat sa "premieze planurile pentru viitorul an financiar", prin includerea unor noi tinte, pe baza actiunilor profitabile.

O sursa avizata din cadrul Vodafone a declarat, insa, ca: "managementul ne-a injunghiat pe la spate. Increderea este foarte scazuta dupa aceasta miscare, iar angajatii care au lucrat din greu anul acesta, ca sa se asigure ca firma poate anunta profituri masive au fost grav afectati. Daca noua, oamenilor de la baza, ni se spune ca trebuie sa uitam de prime si de majorari de salarii, sper ca si conducerea face acelasi lucru".

NewsIn