Salariul minim ar trebui sa fie cel putin 800 de lei

Data publicarii: 08-05-2009 | Economie

Liderul Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, vineri, ca salariul minim, in Romania, ar trebui sa fie cel putin 800 de lei, in conditiile in care multi salariati apeleaza la serviciile de asistenta sociala pentru ajutorul social.

"Salariul minim pe economie ar trebui sa fie de cel putin 800 de lei, pentru ca acesta este acum mult sub aceasta valoare si foarte multi salariati, aproximativ 800.000, care au salariul minim pe economie si ajung sa bata la usile serviciilor de asistenta sociala pentru a primi ajutor social, desi sunt salariati", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Dumitru Costin.

Potrivit liderului BNS, o asemenea situatie "este o aberatie".

Dumitru Costin, a anuntat astazi , ca BNS organizeaza, in 14 mai, incepand cu ora 12.30, un mars de protest cu plecare de la Muzeul Taranului Roman, pe traseul Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Palatului Regal - Ministerul Muncii, la actiune fiind asteptate circa 10.000 de persoane.

Printre revendicarile BNS se afla pastrarea locurilor de munca, programe de munca concrete, preturi accesibile la produsele de baza pentru toate categoriile sociale si mentinerea puterii de cumparare a salariilor, precum si masuri privind educatia si sanatatea.

Integral in Capital

Ultimele stiri pe BankNews.ro: