Zeo, ceasul care iti masoara durata si calitatea somnului

Data publicarii: 17-06-2009 | IT&C

Nu putini sunt cei care au probleme cu somnul. Pentru acestia a fost creat Zeo, un dispozitiv electronic prezentat de inventatori drept un asistent personal pentru monitorizarea si imbunatatirea somnului.

Prin intermediul unui senzor sunt monitorizate undele cerebrale in timpul noptii. Informatiile obtinute in acest fel sunt salvate automat pe un SD card, asemanator celor din aparatele foto, care, a doua zi, poate fi introdus fie intr-un dispozitiv autonom, pentru aflarea numarului de ore efective se somn (orele in care au fost inregistrate unde alfa, specifice starii de somn), fie intr-un computer pentru salvarea si trimiterea datelor obtinute.

In ultima faza, datele colectate pe parcursul a catorva zile sunt descarcate in contul online personal pus la dispozitie de Zeo unde utilizatorii trebuie sa introduca zilnic informatii despre o serie de activitati zilnice, exercitiile fizice, nivelul de stres, dieta, etc, care ar putea avea un potential impact asupra calitatii somnului.

In functie de datele introduse, sistemul genereaza un program personalizat de imbunatatire a somnului concentrat fie pe tipul de alimentatie, fie pe eliminarea unor tabieturi zilnice nocive sau alti factori perturbatori.


Redactia BankNews.ro