Incepe Bookfest!

Data publicarii: 17-06-2009 | Diverse

Astazi se deschide la Romexpo cea de-a patra editie a celui mai mare salon de carte din Romania. Pana pe 21 iunie, editia 2009 a Bookfest, un proiect initiat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), va gazdui 130 de standuri ale editurilor, in cele cinci pavilioane. Intrarea este gratuita.

In Complexul Expozitional Romexpo, din Bucuresti, in incinta pavilioanelor sale 13, 14, 15, 16 si 17, publicul va gasi nu mai putin de 25.000 de titluri de carte, ce vor putea fi achizitionate la preturi cu discount. In plus, vor avea loc evenimente inedite, precum decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), imagini de la Festivalul de Film Transilvania TIFF, proiectate pe scena Bo-okfest, dar si reprezentatii live ale trupelor The Amsterdams, Byron, Grimus si Alexandrina Hristov.

Sub semnul centenarului Constantin Noica

Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas, spune ca-i este imposibil sa mizeze pe un singur titlu "de rezistenta", dintre cele 50 de noutati pregatite pentru acest targ de editura pe care o conduce insa aminteste totusi de "exceptionalul «Jurnal» al Oanei Pellea si de cartea-interviu a Luciei Hossu Longin, «Fata in fata cu Generalul Ion Mihai Pacepa»". "Da, subliniaza Lidia Bodea, generalul Pacepa, unul dintre cei mai bine paziti oameni din Statele Unite, condamnat la moarte de regimul Ceausescu, a acceptat provocarea acestui «fata in fata»!".

Reprezentantul editurii Humanitas mai spune ca ar pune evenimentul Bookfest 2009 "sub semnul centenarului Constantin Noica". "Prilej cu care vom lansa la acest targ doua volume deosebite: «Despre Noica. Noica inedit» si «Noica in dosarele Securitatii». La fel, prin cota foarte inalta de performanta culturala, trebuie amintita traducerea din chineza veche a Tatianei Segal si a Luminitei Balan: «Zhuanzi», «Calatorie libera», traducere, prima in limba romana, care a presupus cativa ani de efort intelectual sustinut", a punctat Lidia Bodea.

Martin Page in Romania

Dintre invitatii-surpriza ai editurii fac parte Florin Piersic jr., in calitate de prozator, cu volumul "Opere cumplite", Martin Page, autorul best-sellerului "M-am hotarat sa devin prost", la lansarea romanului sau abia aparut "O poveste de dragoste". Prezenti la standul editurii vor mai fi Mircea Cartarescu, Alex. Stefanescu, Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Gabriel Liiceanu, Oana Pellea, Dan C. Mihailescu, Vladimir Tismaneanu, Valeriu Stoica, Armand Gosu, Mihnea Berindei.

"Cumperi 3, platesti 2", la Humanitas Fiction

Editura Humanitas Fiction va pune la dispozitia publicului oferta "Cumperi 3, platesti 2", in care vor intra colectiile "Raftul Denisei", "Cartea de pe noptiera" si "Rasul lumii". Vor exista, de asemenea, in jur de 50 de carti care vor fi oferite la pretul de 9,9 lei, precum si aproximativ 100 de carti vandute la jumatate de pret. Tot ca o oferta speciala a acestei editii, cartile cumparate de la standul Humanitas vor beneficia de o reducere de 10%.

Denisa Comanescu, directorul acestei edituri, declara ca standul va oferi mai multe "piese de rezistenta". "Dintre acestea, aleg, cu inima grea, caci stiu ca nedreptatesc alte titluri, «Ziua Independentei» de Richard Ford, primul roman american incununat cu doua mari premii deodata - Pulitzer Prize si  PEN/Faulkner Award, si «Casa de la Riverton», uluitorul debut al australiencei Kate Morton, publicat in 32 de tari", explica Denisa Comanescu.

Oferta "buy-back", la Tritonic

Editura Trei a pregatit multe titluri interesante, de pe urma carora spera sa obtina incasari cat mai mari. Printre cele pe care mizeaza se numara "Yakuza Moon", de Shoko Tendo, o autobiografie incediara in care autoarea dezvaluie incercarile prin care trece in calitate de fiica a unuia dintre sefii Yakuza si "Profesoara de abstinenta" de Tom Perrotta. Alte titluri "fierbinti" sunt "Prin tara simturilor", de Nedjma, "Sirenele Bagdadului", de Yasmina Khadra, si "Yes Man", de Danny Wallace.

Editura Tritonic vine cu o oferta extrem de interesanta de pret: toate titlurile mai vechi de un an vor beneficia de o reducere de 50%. O alta promotie inedita este oferta "buy-back" a cartilor vechi, prin care vizitatorii targului vor trebui doar sa vina la stand cu o carte Tritonic veche, pe care editura o va cumpara.

Integral in Adevarul