Iberia ia in calcul introducerea unei taxe pentru inregistrarea bagajelor

Data publicarii: 08-10-2009 | Turism

Cea mai mare companie aeriana spaniola, Iberia, prezenta si pe piata romaneasca, studiaza posibilitatea de a cere bani pasagerilor pentru inregistrarea bagajelor, modalitate utilizata pana in prezent doar de companiile low-cost, a declarat un purtator de cuvant, citat de AFP.

"Ideea este in studiu, dar nu stim daca va afecta toti pasagerii sau cand va fi aplicata", a explicat purtatorul de cuvant.

Cotidianul spaniol El Mundo relata, citand un document intern, ca Iberia va cere cel putin 15 euro pentru inregistrarea primei valize, incepand din 20 octombrie. Plata pentru bagajele transportate este o practica folosita cu precadere de companiile low-cost.

"Numerosi pasageri vor sa calatoreasca la preturi foarte scazute si una dintre modalitatile pentru a ajunge la aceasta este de a fractiona produsul comercializat", a mai spus purtatorul de cuvint al Iberia, spunand ca aceasta solutie ar urma sa fie preluata de intregul sector. Compania American Airlines solicita plata pentru al doilea bagaj transportat.

Iberia, care este pe cale sa intre intr-un proces de fuziune cu transportatorul British Airways, a fost afectata grav de criza economica, asemenea intregului sector aerian, si face fata, pe piata spaniola, unei concurente puternice din partea companiilor low-cost. Iberia este lider in ce priveste legaturile intre Europa si America Latina.

Doua asociatii spaniole ale consumatorilor au protestat miercuri impotriva acestui proiect, amenintand ca vor depune plangere.

NewsIn