Professional MBA la Institutul Bancar Roman

Data publicarii: 08-10-2009 | HR/Cariere

Beneficiind de o inalta experienta in domeniul trainingului financiar-bancar, Institutul Bancar Roman (IBR) sustine organizarea Programului Master of Business Administration - Professional MBA al University of Wales din Marea Britanie, incepand cu luna octombrie 2009. Aceasta initiativa a IBR are in vedere satisfacerea noilor cerinte profesionale ale mediului de afaceri, in contextul adaptarii la schimbarile impuse de criza financiara si transformarile economice globale.

University of Wales este o prestigioasa institutie academica din Marea Britanie, fondata in 1893 prin Decret Regal si monitorizata de QAA (Quality Assurance Agency for Higher Education), care organizeaza o gama variata de programe educationale la nivel international. Programele MBA sunt urmate de mii de studenti din toata lumea si se regasesc constant in rating-urile europene si internationale ale programelor de acest tip. Cursurile confera studentilor de azi informatiile teoretice si competentele practice necesare liderilor de business de maine, in orice industrie sau domeniu. Specializarile pentru care se poate opta in vederea perfectionarii in domeniul financiar-bancar acopera domenii de interes: Finante, Marketing, Management General si Managementul Resurselor Umane.

Programul este alcatuit din 12 cursuri, grupate pe trei niveluri progresive, plus lucrarea de Disertatie, care conduc la obtinerea Diplomei MBA emisa de University of Wales.  Programul se desfasoara in limba engleza, la sediul IBR, de aceea cursantii vor trebui sa cunoasca bine aceasta limba. Costul total al programului pentru aceasta serie este de 8.000 euro (cu TVA inclus), platibil in doua rate anuale egale.

Modul de desfasurare al acestui Program MBA este circular, in sensul in care studentii se pot inscrie pe parcursul desfasurarii cursurilor si vor recupera ulterior cursurile pe care nu le-au urmat initial. Fiecare curs presupune sesiuni de cursuri la clasa, in weekend, pe parcursul unui an si jumatate, plus perioada de realizare a disertatiei. Pe langa aceasta, insa, programul are si o puternica dimensiune de studiu si lucru individual. Cursurile se desfasoara la sediul IBR.

Studentii acestui Program MBA devin automat studenti ai University of Wales si se bucura de aceleasi drepturi ca si studentii din Marea Britanie sau din orice institutie afiliata Universitatii, avand acces nerestrictionat la baza didactica a cursurilor si oportunitati profesionale egale in Europa si pe toate continentele, datorita prezentei si recunoasterii internationale a University of Wales.

Studentii vor beneficia si de alte avantaje importante pentru ei:

  • sunt inscrisi direct la University of Wales
  • au aceleasi drepturi ca si cei ce studiaza in Marea Britanie
  • pot sa urmeze intregul program in Romania sau sa se transfere in orice stadiu al acestuia si sa isi continue studiile in Marea Britanie
  • au acces la resursele Bibliotecii on-line a University of Wales si la Biblioteca Consiliului Britanic de la Bucuresti
  • absolventii programului se incadreaza ca Alumni ai University of Wales pentru posibile oferte de serviciu peste tot in lume

Absolventii MBA din Romania au cele mai bune oportunitati profesionale de angajare, de promovare sau de reconversie profesionala, atat in Romania cat si oriunde in strainatate.

La lansarea programului Professional MBA al University of Wales au participat prof.dr.Vasile Secares - presedintele CA al IBR, Petru Rares - director general al IBR, Cristian Bichi - director BNR, care a transmis mesajul de sustinere al conducerii Bancii Nationale, Spyros Avlonitis - director de studii al FINE-University of Wales, reprezentanti ai ARB si ai bancilor comerciale, membri ai comunitatii academice si studenti inscrisi la acest masterat.

Redactia BankNews.ro