Criza l-a scos pe Becali din Top 10 cei mai bogati

Data publicarii: 14-10-2009 | Afaceri

Numarul unu din editia de anul trecut al "Top 300 Capital" a ajuns pe pozitia 11 in 2009, ca urmare a scaderii pietei imobiliare. Proprietatile l-au promovat si tot ele l-au scos din randurile celor mai avuti romani. George Becali este acum unul dintre "cei mai saraciti" bogati pe fondul crizei economice. Conform editiei "Top 300 Capital", aparuta astazi, omul de afaceri din Pipera a cazut din fruntea clasamentului, unde se afla anul trecut, pe locul 11, cu o avere de 650-700 de milioane de euro fata de 1,6 miliarde de euro.

Si asta doar dupa devalorizarile din piata imobiliara, din ultimele luni ale lui anului trecut. Prabusirea ar putea fi insa si mai spectaculoasa in urma rezultatelor din acest an. "Eu nu mai am avere. Gata! S-a dus. Daca nu poti sa-ti vinzi marfa, sa iei bani pe ea, nu ai nimic!", declara patronul echipei de fotbal Steaua Bucuresti in primavara acestui an.

Imobiliarele au redus averile

Prabusirea preturilor de pe piata imobiliara a afectat simtitor averea celor mai bogati romani. Daca in 2008, detinerea unui mare numar de pro prietati constituia un atu-cheie in evaluarea averilor, in 2009, au castigat mai multe puncte cei care isi desfasoara activitatea in productie. "Toate sectoarele pietei imobiliare au fost afectate de criza. Cele mai mari scaderi sunt pe segmentul rezidential si pe cel al spatiilor comerciale", spune Laurentiu Lazar, manager al Departamentului evaluari de la Colliers.

Integral in Evenimentul Zilei