Neincrederea in sistemul bancar, cauza problemelor de business

Data publicarii: 24-11-2009 | Finante-Banci

O cauza a problemelor aparute in anul 2009, pe fondul crizei economice, a fost reprezentata de neincrederea in sistemul financiar-bancar, a declarat, ieri, Melania Mirea, director pe segmentul de business pentru micro-intreprinderi din cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR).

"In anul 2009, ne-am confruntat cu cateva situatii nu tocmai placute, in primul rand in zona reducerii marjelor datorate costurilor finantate. De asemenea, problemele au aparut si in cazul clientilor care au avut dificultati in achitarea creditelor contractate. O alta cauza a problemelor din 2009 a fost reprezentata de deteriorarea increderii in sistemul financiar bancar", a explicat Mirea. Ea spune ca multe institutii bancare sau companii au avut de ales intre a renunta la afacere sau de a privi criza economica ca pe o oportunitate.

"Am avut de ales intre a intra in panica sau a exploata criza economica drept o oportunitate. In cele din urma, s-a ales a doua varianta. Desi, inainte de criza, in sistemul bancar se prefera varianta strategiei de vanzare in cantitate cat mai mare a produselor, acum se merge mai degraba pe fidelizarea clientilor si pe cunoasterea acestora", a spus Melania Mirea.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: