Formula matematica a siluetei perfecte

Data publicarii: 13-01-2010 | Lifestyle

Cercetatorii britanici au descifrat secretul trupului in forma de clepsidra, afisat de actrite ca Helen Mirren si Kate Winslett.Expertii au constatat ca perfectiunea siluetei este data de formele curbe si de simetria corpului si au gasit o formula matematica pentru a o calcula.

Dimensiunea bustului, raportul inaltime-coapse si raportul sold-talie sunt date importante pentru determinarea formulei siluetei perfecte.

Acestea sunt rezultatele unei cercetari recente prezentate de cotidianul britanic "The Telegraph". Studiul dezvaluie si ca linia arcuita a corpului, precum si simetria proportiilor sunt la fel de importante in determinarea formulei siluetei perfecte.

Sutienul perfect

Cupa E reprezinta dimensiunea optima a bustului, mai spun cercetatorii. Totodata, raportul ideal intre inaltime si coapse este calculat prin impartirea circumferintei coapsei la inaltimea totala. Pentru o silueta ideala, proportia este 0,3, potrivit expertilor.

In plus, raportul sold-talie poate fi obtinut prin impartirea circumferintei taliei la cea a soldurilor. Rezultatul optim este 0,7. Intre 1si 5 puncte sunt acordate pentru "linia corpului" si "simetria siluetei", pe baza estimarilor vizuale. Cercetatorii sustin ca un scor total mai mare inseamna o forma a corpului cat mai apropiata de ideal, reprezentat de clepsidra.

Clepsidra arata perfectiunea

"Linia curba a trupului uman a ajuns sa reprezinte cel mai important indicator de sanatate si fertilitate, evidentiind partenera cea mai potrivita pentru reproducere. Acesta este unul dintre motivele pentru care barbatii sunt atrasi de femei", explica doctorul David Holmes, de la Universitatea din Manchester.

Specialistul sustine ca aceasta curba perfecta are impact si asupra altor femei, generand reactii mixte atat de respect, cat si de gelozie.

In urma unui sondaj realizat in cadrul cercetarii, s-a descoperit ca 72% din barbati sunt atrasi de femeile cu forme, cele care au un bust generos, talie ingusta si posterior rotund, considerand ca acestea sunt cele mai atractive atribute fizice.

Cum iti calculezi curbele

Raportul sold-talie  Imparte circumferinta taliei la cea a soldurilor. Vezi aici valoarea cea mai apropiata de a ta si foloseste rezultatul in formula finala. Practic, la un scor de 0,7, ai 5; la 0,65 sau 0,75, ai 4; la 0,8 sau 0,8, ai 3; la 0,55 sau 0,95, ai 2, iar la mai putin de 0,5 sau 1, ai punctajul 1.

Raportul inaltime-coapsa  

Masoara coapsa in zona cea mai lata si imparte dimensiunea la inaltimea ta. Coapsa perfecta trebuie sa aiba o treime din inaltimea ta. La un scor de 0,28 - 0,3, ai 5; la 0,27-0,31, ai 4; la 0,32-0,35, ai 3; la 0,36 - 0,38, ai 2, iar la peste 0,38 sau mai putin de 0,27, ai punctajul 1.

Dimensiunea bustului  E - 5; D - 4; C- 3; B - 2; Altele - 1.

Simetria prototip

Fara asimetrii ale fetei sau ale corpului - 5; Minore semne distinctive ale fetei - 4; Minore semne distinctive ale corpului si ale fetei - 3; Semne distinctive notabile pe fata si corp - 2; Infatisare cu trasaturi aparte - 1.

Curba individuala

Ai curbe fine, rotunjite pe tot corpul - 5; Bustul si coapsele se curbeaza usor - 4; Talia/soldurile sau bustul/soldurile nu au curburi concave - 3; Talia/soldurile sau bustul/soldurile nu au nici o curbura concava - 2; Linia corpului este dreapta, fara nimic curbat- 1.

Calculeaza scorul perfect

Aduna scorul de la dimensiunea bustului si cel dat de raportul coapsa-inaltime la raportul sold-inaltime, apoi inmulteste la suma scorul liniei curbate si la final adauga scorul simetriei corpului.

Interpretarea rezultatelor    Esti perfect curbata: 70-80; Ai acelasi rezultat ca multe celebritati atractive: 50-69; Prezenta ta va fi remarcata la evenimente: 40-49; Ai un echilibru intre forma si personalitate: 30-39; Iti poti imbunatati infatisarea cu haine moderne: 20-29; Incearca sa asortezi haine care sa se reflecte in stilul tau de viata: 10-19; Esti cu adevarat altfel: 4-9.

Adevarul