Sfat Erste Bank: Cumparati aur

Data publicarii: 24-06-2010 | Finante-Banci

Analistii Erste Bank vad o apreciere considerabila a aurului in urmatorii doi ani, metalul galben fiind considerat de catre investitori cel mai bun activ. Acestia cred ca aurul va creste pana la 1.600 de dolari pe uncie in urmatorul an si la 2.300 de dolari pe uncie pe termen mediu

Din 2001, pretul aurului a crescut de aproape cinci ori, avand un ritm mediu de crestere anuala de 13,5%. Aprecierea, desi considerabila, nu este vazuta ca una sustenabila in piata, dar acest lucru s-ar putea schimba in scurt timp, dupa ce mai multe banci centrale au trecut la achizitia masiva de aur.

In India, Arabia Saudita si China, bancile centrale au devenit cumparator net, pentru prima data in ultimii 20 de ani, astfel, cred analistii Erste Group, putem vorbi de o noua etapa de crestere a pietei.

"Pe masura ce increderea in moneda fiduciara scade constant, aurul isi demonstreaza din nou stabilitatea valorii, asa cum a facut-o si pana acum, de-a lungul secolelor", se arata in raportul Erste.

Cea mai buna dovada a faptului ca nivelul actual al pretului aurului nu este nici pe departe o situatie speculativa este comparatia dintre datoria publica si aurul detinut, spun analistii.

Integral in Money.ro