Andreea Paul Vass: Forfetarul, discutat cu finantatorii internationali

Data publicarii: 04-10-2010 | Economie
Eliminarea impozitului minim de la 1 octombrie 2010 si introducerea impozitului forfetar pentru anumite domenii de activitate din anul 2011 fac obiectul consultarilor cu organismele financiare internationale, a afirmat, duminica, Andreea Paul Vass, consilierul economic al primului-ministru Emil Boc.

"Eliminarea impozitului minim nu are niciun impact bugetar pentru anul 2010, insa pentru 2011 impactul bugetar al acestei masuri este estimat la minus 1 miliard de lei. Aceste masuri fac si obiectul consultarilor cu organismele financiare internationale", a afirmat consilierul premierului, pe blogul sau.

Aceasta a explicat ca in urma masurilor instituite de la 1 octombrie, firmele vor plati impozitul minim pentru trimestrul trei in 25 octombrie, iar incepand cu 25 februarie 2011, ele vor plati impozitul pe profit - care este de 16 la suta - pentru trimestrul patru al anului 2010.

De asemenea, Executivul are in pregatire un "proiect de lege care instituie cardul pentru intreprinderile mici si mijlocii, in vederea unui sprijin suplimentar la obtinerea de credite", a mentionat Andreea Paul Vass. Aceasta masura se adauga sprijinului pe care statul in va oferi tinerilor care doresc sa infiinteze firme, un act normativ urmand sa fie adoptat de Guvern in acest sens, dupa cum a anuntat premierul Emil Boc. In context, consilierul premierului a criticat "politicile populiste" propuse de opozitie.

Guvernul va analiza, marti, recomandarile propuse de Banca Mondiala in cadrul acordului de finantare externa, a anuntat, sambata, prim-ministrul Emil Boc, dupa o intalnire avuta cu reprezentanti ai BM. "Am facut o analiza a stadiului actual al acordului cu Banca Mondiala. Marti, vom avea o reuniune in care vom analiza recomandarile propuse de catre BM pentru Guvernul Romaniei, in cadrul acordului pe care il avem cu structurile internationale", a spus Emil Boc. Misiuni al Fondului Monetar International si Comisiei Europene sunt asteptate la Bucuresti in aceasta luna.

 

sursa: Agerpres