Tiriac: bancile ne pot scoate din criza

Data publicarii: 07-03-2011 | Finante-Banci


Romania are enorm de recuperat, bancile au destui bani, iar pretul caselor nu mai poate scadea prea mult, crede omul de afaceri. Anul 2011 va fi cel in care romanii vor suferi inca din cauza crizei, dar revenirea din 2012 va fi spectaculoasa, a anticipat Ion Tiriac, in emisiunea "Dupa 20 de ani".

Recesiunea nu va dura atat de putin pe cat cred oficialii de la Palatul Victoria, dar nici nu se va intinde prea mult in viitor. Argumentele pe care se bazeaza omul de afaceri Ion Tiriac pentru a sustine aceasta teza sunt date de faptul ca in banci exista destui bani pentru a se relua creditarea ("doar ca acum bancile sunt hiperprudente"), iar cand Europa isi va reveni "noi o sa avem mult mai mult de mancat din bucata de cascaval decat ceilalti".

Invitat, ieri, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, Tiriac a aratat ca pretul pe metrul patrat al unui apartament nou in Capitala se situeaza in prezent intre 800 si 1.000 euro si "niciodata pretul asta n-o sa mai vina inapoi, atat de scazut".

Referindu-se la preturile din Romania, omul de afaceri a afirmat ca nu a auzit "nici in Paris, nici in Madrid, nici in Barcelona, nici in Roma, niciunde" sa se vanda un metru patrat de apartament sub 1.000 de euro.

Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: