Fitch mentine ratingul Marii Britanii la 'AAA'

Data publicarii: 15-03-2011 | International


Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat luni ratingul 'AAA', cu perspectiva stabila, atribuit Marii Britanii, salutand masurile rapide luate de premierul David Cameron in vederea reducerii deficitului, transmite Reuters.

'Efortul puternic de consolidare fiscala si diminuare a riscurilor financiare care decurg din sectorul financiar sprijina perspectiva stabila asociata ratingului 'AAA' atribuit Marii Britanii', a declarat directorul diviziei de ratinguri suverane de la Fitch, Maria Malas-Mroueh. Fitch a apreciat ca planul guvernului de reducere a deficitului este credibil si ca asteapta ca proiectul de buget ce va fi prezentat pe data de 23 martie sa reafirme angajamentul guvernului fata de continuarea procesului de consolidare fiscala.

 Cu toate acestea, agentia a avertizat ca principalul risc la adresa ratingului de top de care beneficiaza Marea Britanie ar putea aparea de pe urma unei relansari economice mai slabe decat se preconizeaza, care ar putea submina efortul de consolidare fiscala si ar conduce la o deteriorare a calitatii activelor bancare.

Marea Britanie beneficiaza de un rating de top 'AAA' din partea tuturor celor trei mari agentii de rating.
 
Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: