FP - multe intentii de achizitii, putin cash

Data publicarii: 20-05-2011 | Bursa



Conducerea Fondului si-a exprimat intentia de a-si majora participatia la Alro, cumparand in oferta publica derulata de producatorul de aluminiu.

Dupa ce a realizat achizitii de 473,1 mil. lei in primul trimestru, FP mai dispune de numai 120 mil. lei.

Din acestia trebuie insa sa sustina si programul de rascumparari pe care l-a inceput saptamana trecuta cand a cheltuit 3,8 mil. lei.

Fondul Proprietatea (FP) este interesat sa cumpere o parte din actiunile Alro (ALR) pe care Vimetco si Conef vor sa le vanda intr-o oferta secundara pe bursa, insa va lua o decizie doar dupa prezentarea tuturor detaliilor operatiunii, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Fondului. "Fondul Proprietatea nu a fost informat despre planurile celor de la Vimetco inainte ca acestea sa fie anuntate. Suntem interesati de oferta de actiuni, insa vom lua o decizie numai atunci cand vor fi prezentate toate detaliile referitoare la acesta oferta", se arata intr-un raspuns al Fondului Proprietatea solicitat de agentia de presa.

Fondul Proprietatea este actionar semnificativ al Alro si a cumparat in ultima perioada titluri emise de productorul de aluminiu, majorandu-si participatia la 10,03%. Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki, a anuntat ieri ca vrea sa vanda printr-o oferta publica maximum 20,96% din actiunile Alro din participatia de 87,96% pe care o are impreuna cu Conef. Pachetul din oferta era evaluat joi pe bursa la 590 milioane lei, in functie de cea mai recenta cotatie.

Vimetco va folosi fondurile obtinute din vanzarea pachetului de actiuni pentru finantarea proiectelor grupului pentru capitalul de lucru si obiective decise de conducerea companiei. 

"Intentionam ca oferta publica secundara sa permita actionarilor Alro sa capitalizeze pe o lichiditate mai mare a actiunilor lor datorita cresterii free float-ului. Procedura va promova de asemenea imaginea si vizibilitatea Alro in mediul de afaceri si pe pietele de capital. In plus, oferta va fi o oportunitate pentru actionarii minoritari sa-si creasca participatiile, dar si pentru alte parti interesate sa se alature actionariatului", a declarat directorul financiar al Vimetco, Marian Nastase, intr-un comunicat transmis ieri de companie.

Integral in Curierul National


Ultimele stiri pe BankNews.ro: