Institutiile de credit, obligate sa cumpere peste 6.000 de ecrane TV

Data publicarii: 14-06-2011 | Finante-Banci

Bancile ar putea fi obligate sa afiseze, in interiorul sucursalelor bancare, la loc vizibil, pe un suport video (ecran TV), informatii privind drepturile si obligatiile consumatorilor, conform legislatiei in vigoare, precum si explicatii cu privire la terminologia specifica domeniului financiar-bancar. 

Potrivit proiectului de Ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) privind unele masuri de informare a consumatorilor referitor la serviciile bancare, ecranele TV vor trebui sa aiba o diagonala de minimum 70 cm si sa fie prevazute cu un sistem de transmitere centralizat al continutului. Informatiile prezentate pe acest suport trebuie sa fie actualizate in conformitate cu oferta prezentata pe website-ul oficial si sa cuprinda toate elementele de pret si principalele conditii ale ofertei comerciale, precum rata indicelui de referinta, comisionul de operare sau cursul valutar al zilei. 

Potrivit noului act normativ, bancile vor avea la dispozitie 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin pentru a pune in apli-are dispozitiile acestuia. Proiectul insa nu prevede si sanctiuni in cazul in care nu vor fi aplicate masuri propuse de ANPC. La finalul anului trecut, in Romania functionau 6.170 de sucursale bancare. 

Sursa: Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: