O companie americana va produce componente IT la Arad

Data publicarii: 01-07-2011 | Afaceri

Compania americana Panduit va produce la Arad componente IT, iar dezvoltatorul proiectului a anuntat ca va investi, intr-o prima etapa, 3,2 milioane de euro in unitatea de productie, transmite corespondentul NewsIn.

Investitia va crea 275 de noi locuri de munca. Noua fabrica va fi construita in zona Calea 6 Vanatori, de la marginea municipiului Arad.

VicepreSedintele operatiunii Panduit, Mark Acklin, a spus, joi, la deschiderea oficiala a Santierului fabricii de componente IT, ca a fost ales Aradul pentru aceasta investitie deoarece dispune de infrastructura Si oportunitati economice importante pentru buna desfaSurare a operatiunilor companiei americane.

"Am vizitat multe locuri pentru a deschide o fabrica, dar, in final, dupa un proces de decizie indelungat, am hotarat sa alegem Aradul. A contat infrastructura Si oportunitatile oferite de aceasta zona, care ne-au convins ca facem cea mai buna alegere pentru desfaSurarea operatiunilor Panduit, care vor deservi piata europeana Si pietele emergente", a declarat Mark Acklin.

Dezvoltatorul proiectului este compania ArcVia Imotrust, care investeste 3,2 milioane de euro in constructia fabricii, care va fi deschisa in anul 2012.

"In etapa a doua a investitiei vom realiza o hala in oglinda. Astfel, va rezulta o debulare a capacitatii de productie. Investitia totala va fi de aproximativ 6,5 milioane de lei", a precizat Ovidiu Bodre, presedintele Consiliului Director al Imotrust.

Pentru a marca deschiderea oficiala a Santierului pe care va fi construita fabrica de componente IT de la Arad, primarul municipiului, Gheorghe Falca, presedintele Alber Hoding - Imotrust, Alexandru Bercea, si vicepresedintele operatiunii Panduit, Mark Acklin, au plantat cate un copac si au pus in mod simbolic prima cupa de beton la fundatia noii fabrici. 

NewsIn