Primar despre asigurarea obligatorie: Unde-i lege nu-i tocmeala

Data publicarii: 06-07-2011 | Finante-Banci



Primariile de comune si orase mici din tara sunt pregatite daca nu sa aplice amenzi macar sa dea avertismente celor care nu au inca o polita obligatorie de asigurare a locuintei

Edilii de comune si orase mici din Romania sunt pregatiti sa dea avertismente locuitorilor care nu au inca o asigurare obligatorie impotriva dezastrelor. Din 15 iulie, legea le permite chiar sa aplice amenzi de pana la 500 de lei. "

Pana la urma legea este lege iar legea spune ca pot fi aplicate amenzi. Totusi, scopul nostru nu este acela de a aplica sanctiuni ci acela de a determina cetatenii, mai ales pe cei din zona rurala, sa inteleaga ca, in caz de dezastru statul nu le va mai acorda niciun ajutor. De aceea este fundamental ca locuintele sa fie asigurate", arata Marius Bulugea, presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor. Mai multi primari de comune si orase mici contactati de RL sustin opinia presedintelui PAID. " Oamenii trebuie sa inteleaga ca unde-i lege nu-i tocmeala. Pana la urma vom aplica si amenzi daca va fi nevoie. Pana atunci facem insa toate eforturile pentru a populariza aceste asigurari. Lucram cu oameni din primarie dar si cu agenti ai companiilor de asigurari care ne-au vizitat destul de des in ultima vreme", spune Eugen Balanean, primarul din Jibou, un orasel cu 11.800 de locuitori si 7000 de locuinte din judetul Salaj.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: