Creste numarul romanilor care planuiesc cheltuieli majore

Data publicarii: 06-07-2011 | Finante-Banci




Numarul romanilor care au planuri de achizitii si cheltuieli majore pentru acest an este in crestere fata de 2010, principala cheltuiala planificata fiind concediul, conform unui studiu publicat in Anuarul Financiar 2011, pe care Mediafax l-a lansat ieri. A opta editie a anuarului contine rezultatele unei cercetari referitoare la evolutia perceptiei asupra crizei intre 2009 si 2011. 

Studiul evidentiaza cum au resimtit romanii criza la nivel personal, ce schimbari au avut loc in comportamentul lor, precum si ce perspective de relansare are consumul, scrie Curierul National

Conform cercetarii, desi criza este o realitate de zi cu zi de care romanii sunt constienti si care ii obliga la precautie, ponderea celor care planuiesc achizitii importante este in crestere cu pana la 14% fata de anul trecut. Principala cheltuiala planificata este concediul. Mai mult de 7 din 10 romani din mediul urban spun ca isi doresc sa mearga in vacanta in acest an. Majoritari sunt si in cazul celor care opteaza pentru o vacanta in tara: 49% dintre romani (fata de 36% in 2010). Concediul in strainatate este prevazut in bugetul a 27% dintre cei din mediul urban (fata de 24%), arata Anuarul Financiar 2011. Trendul crescator este vizibil si in ceea ce priveste cumpararea unei locuinte, sau a unui automobil.

Sursa: Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: