ProCredit Bank acorda finantare pe baza subventiilor APIA

Data publicarii: 07-09-2011 | Finante-Banci

Incepand cu luna septembrie 2011, ProCredit Bank aduce o noua facilitate pentru sprijinirea sectorului agricol din Romania. Astfel, in baza conventiei incheiate cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, banca acorda finantare beneficiarilor de subventii oferite prin A.P.I.A. in cadrul schemei unice de plata pe suprafata (SAPS).

Linia de credit are maturitate maxima pana la data de 30 iunie 2012, data limita pentru incasarea ultimelor transe din subventiile APIA - SAPS de catre agricultori. Valoare maxima care poate fi acordata de catre banca este de 80% din valoarea subventiei ce urmeaza a fi incasata de la APIA in baza schemei unice de plata.

ProCredit Bank accepta garantii flexibile pentru acordarea finantarii (cesiune de creanta pe sumele incasate de la A.P.I.A. sau contract de garantie personala, in functie de suma acordata). In plus, solicitantii pot beneficia de garantia oferita de Fondul de Garantare a Creditului Rural, care poate acoperi pana la 80% din valoarea liniei de credit acordate.

De aceasta facilitate pot beneficia atat clientii actuali ai bancii, cat si clientii noi.