Postul TV al rromilor nu difuzeaza manele

Data publicarii: 17-10-2011 | Media

Bah TV este primul post al rromilor si emite de aproximativ o luna si jumatate. Televiziunea are program trei ore pe zi pe canalul Minimax.

Televiziunea Bah TV a intrat pe pachetul de programe al companiei de cablu Akta la mijlocul lunii august, dupa aproape doi ani de cand a primit licenta de la Consiliul National al Audiovizualului. Postul este generalist si este disponibil pe aceeasi frecventa cu programul de desene animate Minimax, timp de trei ore in fiecare zi: intre 21.30 si 00.30. In paralel, emisiunile apar si pe internet, pe site-ul www.bahtv.ro.

Redactia este situata intr-un apartament de trei camere din centrul Capitalei, de pe Bulevardul Pache Protopopescu, la doar cativa pasi de sediul postului "concurent", Pro TV. Intr-un living aflat la intrare se afla cateva fotolii pentru oaspeti, iar intr-o camera din partea dreapta este regia de emisie. Cabina de montaj, unde sunt editate materialele video, se afla pe un hol, care duce catre camera-studio. Aceasta este cea mai importanta "sala". 

Echipa de "rromi intelectuali"

Echipa de redactie este formata din aproximativ 15 persoane, majoritatea rromi. "Eu sunt marele bulibasa, dar aplicam regula: eu comand, eu execut pentru ca suntem abia la inceput", a precizat Vasile Ionescu. "Lucram cu intelectuali rromi, adica toti sunt macar masteranzi - fete si baieti tineri, cu exceptia mea.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: