Fondul Proprietatea, subiect de disputa intre actionarii romani si cei londonezi

Data publicarii: Astazi, 29-03-2012 | Bursa

City of London Investment Management Limited (CLIM), unul dintre cei mai mari actionari ai Fondului Proprietatea (FP) cere actionarilor Fondului sa respinga demersurile care vizeaza denuntarea contractului prin care Franklin Templeton (FT) a preluat administrarea FP. Reactia acestei companii este un raspuns la demersurile facute de un alt actionar al Fondului, care a cerut in instanta invalidarea mandatului FT ca administrator al FP, sustinand ca aceasta s-a facut cu incalcarea unor proceduri legale.

City of London Investment Management Limited (CLIM), companie de administrare a investitiilor din Marea Britanie, care detine 8,5% din actiunile Fondului Proprietatea, sustine ca mandatul de administrator al FP acordat Franklin Templeton in 2010 este valid, si cere celorlalti actionari luarea unor masuri pentru confirmarea, fara nici un dubiu, a acestui lucru. 

''Am luat decizia de a emite aceasta notificare in scopul de a asigura claritate pentru toti actionarii Fondului Proprietatea, astfel incat Compania sa poata continua sa isi realizeze potentialul”, spune intr-un comunicat transmis presei, Barry Olliff, Chief Investment Officer in cadrul City of London. 

Integral in Adevarul.ro