Yahoo! se pregateste sa anunte mii de disponibilizari

Data publicarii: 02-04-2012 | IT&C

Portalul internet Yahoo! se pregateste sa anunte disponibilizari ce ar putea incepe saptamana viitoare si afecta mii de angajati, afirma site-ul de specialitate AllThingsD /grup News Corp./

Noul director general Scott Thompson a avut o serie de intalniri cu lideri ai grupului marti si miercuri pentru a le explica planul sau strategic. Obiectivul ar fi o organizare mai stricta asupra mass-media, publicitatii si noi directii inca neprecizate, adauga Wall Street Journal. 

Potrivit unor surse citate de AllThingsD, concedierile vor fi semnificative si vor afecta unitatile de produse, de cercetare si marketing ale Yahoo!. 

Scopul final este de a suprima mii de locuri de munca dintr-un efectiv de 14.000 de persoane, chiar daca grupul lucreaza de fapt mai mult prin intermediul contractelor de externalizare. 

Noua structura ar trebui sa includa o divizie internationala a mass-media, o alta care sa regrupeze activitatile de comunicare si de cautare pe internet, iar alta vanzarile internationale si regionale. Ea ar putea avea de asemenea o unitate mai mica de circa 50 de persoane care sa lucreze la inovarea produselor, adauga AllThingsD, citat de AFP. 

Yahoo! a refuzat orice comentariu asupra acestor informatii. 

Grupul de internet, in pierdere de viteza, incearca se se reorganizeze in profunzime, chiar daca este asteptata o noua strategie. 

Pentru intregul an 2011, care a fost marcat in special de plecarea fostului CEO Carol Bartz, sanctionat pentru ca nu a reusit sa relanseze cifra de afaceri, venitul net a scazut cu 15% la 1,05 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri totala cu 21% la 4,98 de miliarde de dolari. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: