Se sparge bula Facebook. Mark Zuckerberg - acuzat de lacomie

Data publicarii: 23-05-2012 | Actualitate

Investitorii care au cumparat actiuni Facebook vineri la 45 de dolari bucata, in momentul in care titlurile erau la varful tranzactiilor, au pierdut deja un sfert din banii bagati.

Desi mai multi analisti au avertizat constant in ultimii doi ani ca valoarea Facebook este supraevaluata raportat la veniturile si profiturile pe care le face, investitorii care au cumparat actiuni arunca acum cu acuze in stanga si dreapta pentru scaderea abrupta. Sunt aratate acum cu degetul banca de investitii Morgan Stanley - principalul intermediar care a organizat listarea, co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg - acuzat de lacomie - si Nasdaq, operatorul bursier pe care s-a efecutat listarea, din cauza problemelor tehnice intampinate.

Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, a atras in cadrul ofertei 16 miliarde de dolari la listare, compania fiind evaluata la 104 miliarde de dolari. In urma scaderilor accentuate, titlurile companiei sunt acum cotate pe bursa la 32,66 dolari bucata, dupa o scadere de 11% luni si 7% marti. Compania are o capitalizare acum de 72,7 miliarde de dolari.

Integral in Jurnalul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: