Cat te costa sa-ti faci vacanta pe o insula?

Data publicarii: 22-07-2012 | Turism

 

O fasie de pamant in mijlocul Mediteranei sau Atlanticului, privelisti de vis, o vacanta perfecta. Și totul cu mai putin de 1.000 de euro, indiferent daca se opteaza pentru un sejur contractat de la o agentie sau se merge pe cont propriu.

Cand ne gandim la un loc exotic in Europa, cu siguranta, insulele sunt primele destinatii care ne vin in minte. Ani la rand, revista Conde Nast Traveller a introdus in topul insulelor europene Madeira, Mallorca, Creta, Sardinia sau Hvar, pe care le-a ridicat la rangul de "frumoasele" batranului continent. De la instalarea crizei economice, acestea au devenit extrem de accesibile si pentru cei cu venituri medii.

Astfel, o vacanta pe o insula europeana costa, in medie, 500 de euro, in tarif fiind inclus biletul de avion si cazarea. Daca privim oferta agentiilor de turism, aceasta abunda in chartere catre insulele grecesti, atat datorita cererii mari pentru acest segment, cat si accesibilitatii (sunt la maximum trei ore de zbor de Bucuresti).  Soare, plaja, servicii bune in ceea ce priveste raportul calitate-pret reprezinta alte trei motive pentru care petrecerea concediului in Grecia merita banii. Daca mai adaugam si peisajele, Rhodos  este o optiune atragatoare. Desi perceputa drept destinatie relativ scumpa, un sejur in plin sezon costa, in medie, 500-600 de euro la un hotel de patru stele, regim demipensiune sau all inclusive. Cei mai economi abia daca au pe ce sa mai cheltuie alti 250 de euro, iar aceasta suma include inchirierea pe trei zile a unei masini (clasa A), respectiv a  sezlongurilor (opt euro pentru doua persoane). Tavernele insirate de-a lungul coastei (mai putin cele din interiorul oraselor mari ale insulelei) sunt pitoresti si nu foarte scumpe. Cu 10-15 euro, puteti lua o masa buna, incluzand o bere sau o apa minerala, o salata greceasca si un giros sau souv-laki. Și daca tot ati ajuns in Rhodos, faceti-va timp pentru o excursie intr-una din insulele vecine (Kos, Symi, Kastelorizo etc.), de preferat in Symi, una dintre cele mai frumoase insule ale lumii. 


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: