Actionarii Sibex cer revocarea administratorilor

Data publicarii: 27-07-2012 | Bursa

Mai multi actionari ai bursei de la Sibiu, care detin cumulat 5,64% din actiuni, au solicitat convocarea AGA pentru revocarea Consiliului de Administratie al Sibex si alegerea de noi administratori, informeaza Mediafax. "Consiliul de Administratie va analiza cererea primita si va lua masurile necesare, conform prevederilor legale", se arata intr-un comunicat publicat de Sibex.

Bursa de la Sibiu nu precizeaza numele actionarilor care au solicitat revocarea. Actualul CA a fost ales in luna aprilie a anului trecut, cand actionarii au ales trei noi membri si i-au confirmat pe reprezentantii SIF Transilvania si SIF Muntenia, Dan Simionescu si Gabriel Filimon. Cei trei noi administratori sunt Cristian Sima, care a preluat functiile de director general si presedinte CA, fostul vicepresedinte CNVM Paul Miclaus (actual vicepresedinte la Sibex) si Alexandru Gaitan, manager de portofoliu la compania Frontier Capital Management, Londra.

Tot atunci, actionarii Sibex l-au revocat din functia de membru CA pe Teodor Ancuta, fostul presedinte CA si director general al Sibex de la infiintarea bursei (1997) pana in aprilie 2011.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: