Concedieri sau angajari? Ce vor face managerii in urmatoarele 3 luni

Data publicarii: 30-07-2012 | HR/Cariere

Managerii societatilor comerciale din Romania nu intentioneaza sa faca disponibilizari in perioada iulie - septembrie 2012, dar nici angajari, potrivit celui mai recent raport conjunctural al INS. Managerii prognozeaza o perioada de acalmie pe piata muncii atat in industrie si constructii, cat si in comert si servicii.

Potrivit opiniilor exprimate in luna iulie 2012 de catre managerii societatilor comerciale, se contureaza pentru urmatoarea perioada o tendinta de crestere in sectorul de comert cu amanuntul, o crestere moderata in constructii si relativa stabilitate in industria prelucratoare si servicii in raport cu cele trei luni anterioare.

Dupa ce anuntasera angajari in luna iunie, managerii din constructii estimeaza in prezent o relativa stabilitate referitoare la numarul de salariati.

Aceeasi situatie este valabila si pentru industria prelucratoare si pentru domeniul serviciilor. Angajatorii din comert prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o modificare usoara a numarului de salariati (sold conjunctural +4%).

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: