Credit Agricole plateste greu pentru a scapa de Emporiki Bank

Data publicarii: 26-09-2012 | International

Iesirea de pe piata greceasca se dovedeste extrem de costisitoare pentru Credit Agricole! Banca franceza trebuie sa injecteze inca 700 mil euro in divizia sa elena pentru a o vinde pe... 1 euro. In iulie, francezii au recapitalizat Emporiki Bank cu 2,3 miliarde de euro, insa banca centrala a Greciei considera ca suma este insuficienta.

Ambitiile mari ale bancherilor de la Credit Agricole au fost puternic lovite de criza financiara. Achizitia, in 2006, a Emporiki Bank Grecia a impovarat creditorul francez cu pierderi de miliarde de euro.

 Problemele financiare sunt rezultatul imprumuturilor neperformante si al temerilor privind iesirea Greciei din zona euro care au redus foarte mult consumul. Francezii au pierdut miliarde de euro si din participarea Emporiki la programul de stergere a datoriilor statului elen fata de sectorul privat.

 De la restructurarea datoriei guvernului de la Atena, Credit Agricole cauta o modalitate de a iesi de pe piata din Grecia. In prezent, francezii analizeaza trei oferte, in mare parte identice, privind achizitia Emporiki pentru pretul de 1 euro. Insa Banca Nationala a Greciei a decis ca grupul Credit Agricole trebuie, mai intai, sa recapitalizeze Emporiki cu pana la 3 miliarde de euro.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: