Demisii la varful Citigroup

Data publicarii: 17-10-2012 | International

Directorul executiv al Citigroup, Vikram Pandit, si-a dat demisia, in mod neasteptat, marti, la doar o zi dupa publicarea rezultatelor financiare pentru trimestrul trei, care au fost mai bune decat asteptarile, in ciuda unei decapitalizari uriase din cauza diviziei de brokeraj. 

Potrivit analistilor si investitorilor, momentul ales nu pare potrivit si ar putea fi vorba de o lupta pentru conducerea grupului financiar, nu despre o tranzitie naturala spre un alt management, relateaza Reuters. 

Citigroup a pierdut 4,7 miliarde de dolari, in trimestrul al treilea, dupa vanzarea la pret foarte scazut a diviziei de brokeraj operata de Morgan Stanley. 

Profitul Citigroup in cadere libera, din cauza diviziei de brokeraj

Totusi, pretul actiunilor grupului a urcat rapid, luni, dupa publicarea rezultatelor financiare. De asemenea, dupa ce Pandit si-a anuntat demisia, pretul titlurilor Citigroup a urcat cu 1,5 la suta, multi investitori spunand ca nu le pare rau sa-l vada plecand. 

De asemenea, directorul de operatiuni John Havens, asociat cu Pandit de mult timp, si-a dat demisia, sugerand ca exista o diferenta de opinie intre cei doi si board-ul de conducere a grupului financiar. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: