AnaCap, din nou in discutii pentru preluarea Bancii Carpatica

Data publicarii: 11-01-2013 | Finante-Banci

Fondul de investitii britanic "AnaCap" a solicitat Bancii Nationale a Romaniei (BNR) o intalnire sa discute despre preluarea Bancii Comerciale Carpatica (simbol BCC), intrevederea urmand sa aiba loc in perioada urmatoare, potrivit surselor BURSA.ro.

     Pana la inchiderea editiei, nici Banca Comerciala Carpatica, nici "AnaCap" nu au raspuns solicitarii ziarului "BURSA" cu privire la acest subiect. Astfel, BCC a reintrat in atentia "AnaCap", dupa ce in 2011 au existat zvonuri despre o posibila vanzare a bancii catre fond, care insa au fost infirmate de proprietarul bancii Ilie Carabulea.

     Informatii despre negocieri au ajuns si in piata de capital, starnind interesul investitorilor pentru titlurile bancii, care au crescut puternic, in ultimele zile la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu circa 32%, fiind inregistrate volume de tranzactionare de peste 13 milioane de actiuni.

     Initial, zvonurile din piata au indicat ca titlurile BCC au crescut pe fondul informatiilor potrivit carora Robert Rekkers, fostul director general al Bancii Transilvania si in prezent membru non-executiv in Consiliul de Administratie al "Agricover", ar putea prelua functia de director general al BCC, insa se pare ca a fost vorba doar despre speculatii, potrivit mai multor surse bancare.

     Se pare ca posibila intrare a fondului "AnaCap" ar fi pe placul BNR.

     "AnaCap" este un fond de private equity specializat pe investitiile in sectorul financiar european, potrivit informatiilor de pe site-ul fondului. Infiintat in 2005 la Londra, "AnaCap" consiliaza investitori cu active de 1,7 miliarde de euro, printre care "Goldman Sachs", "Allianz", "Honeywell" si "Adams Street" si co-investeste alaturi de acestia.

Integral in Bursa.ro