Cum s-au tocat aiurea milioane de euro la RATB

Data publicarii: 03-04-2013 | Diverse

Autobuzele Mercedes sunt dotate cu GPS-uri, sisteme de monitorizare video si aer conditionat, dar sunt nefolosite. Sistemul de monitorizare online este inutil. Investitiile au fost aprobate de primarii Adriean Videanu si Sorin Oprescu

In ultimii ani, in Capitala au fost cumparate 1.000 de autobuze noi, care au fost dotate cu tehnologie de ultima ora, pentru un trafic civilizat. Numai ca, sistemele de milioane de euro nu au fost folosite, iar multe au iesit deja din garantie. Achizitionata pe cand primar general era Adriean Videanu, tehnologia a ramas nefolosita si pe vremea lui Sorin Oprescu, care a pompat si el cateva milioane de euro.

THOREB. Este sistemul de monitorizare instalat pe autobuzele Mercedes Citaro Benz, la cumpararea acestora. El este, de fapt, computerul de bord al autobuzului care are in dotare GPS, ecrane si sistem de monitorizare online. Acesta a costat aproximativ 10 milioane de euro, iar cu ajutorul lui se puteau vedea online, si in timp real, traseul autobuzului, ora de plecare si ora de sosire, durata de stationare, viteza de deplasare, dar si consumul de carburant. Numai ca, sistemul nu a fost cumparat complet. Astfel, toate aceste date sunt stocate si descarcate abia atunci cand autobuzul ajunge in depou.

Integral in EVZ.ro