Sute de milioane de tineri, sub pragul saraciei

Data publicarii: 30-10-2006
La nivel mondial, un tanar din trei este fie somer, fie muncitor sarac, iar rata somajului in randul tinerilor se afla in crestere cu 15 la suta in ultimii zece ani, potrivit unui studiu realizat de catre Organizatia Mondiala a Muncii (ILO) cu privire la tendintelor de angajare in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani. ILO estimeaza ca peste 300 milioane tineri muncitori (56 la suta din total) se afla sub pragul saraciei. Potrivit directorului Jose Maria Salazar, din cadrul ILO, un tanar din trei cauta de lucru fara succes, a abandonat cautarea definitiv sau lucreaza pentru mai putin de doi dolari pe zi.

In perioada 1995 - 2005, numarul de tineri someri a crescut cu aproape 15 procente, de la 74 la 85 milioane. De asemenea, rata somajului de 13,5 la suta in randul tinerilor este de trei ori mai mare decat cea consemnata in randul adultilor, de 4,6 la suta.

In tarile dezvoltate rata somajului in randul tinerilor a scazut cu 17, 5 la suta. Pe de alta parte, alte regiuni din lume au inregistrat cresteri semnificative: Asia de Sud-Est (plus 85 la suta), Africa (34 la suta), America Latina (23 la suta).

Cea mai ridicata rata a somajului este in tarile arabe, unde aproximativ 26 la suta dintre tineri sunt someri, regiune urmata de tarile din Europa de Est, cu aproximativ 20 la suta.

Potrivit raportului, peste o treime (34 la suta) dintre tinerii din Europa Centrala si de Est nu sunt nici la scoala si nici nu au un loc de munca.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: