Isarescu: Stabilitatea financiara este o pre-conditie a oricarei cresteri economice

Data publicarii: 18-07-2013 | Finante-Banci

Stabilitatea financiara este o pre-conditie a oricarei cresteri economice, iar recesiunea in Romania ar fi fost mult mai severa daca nu era evitata criza financiar-bancara, a declarat joi, la un colocviu la Banca Nationala a Romaniei /BNR/, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

'N-are rost sa vorbim de crestere economica daca nu asiguri stabilitate financiara. Hai sa nu ne mai jucam cu problema stabilitatii financiare, sa asteptam sa vina doamna Lagarde (n.r Christine Lagarde, directorul general al FMI, n.r) in Romania sa faca un miracol. Daca este nevoie de miracole, invit media sa mearga la Maglavit sa il caute pe Petrache Lupu. Trebuie sa stimulam munca, inovatia, capitalul, nu credite date aiurea, nu relaxari de conditii prudentiale', a spus Isarescu. 

Oficialul BNR a subliniat ca Romania a evitat o criza financiar-bancara in aceasta perioada, intr-adevar cu asistenta financiara, si nu numai financiara, internationala. 

'Din punctul meu de vedere, economic nu poate fi ceva mai rau decat o criza financiara si bancara. Este devastatoare si are efecte pe mai multe generatii(...) Vedeti cati bani s-au introdus in tarile dezvoltate pentru salvarea bancilor mari. Am avut recesiune in Romania, recesiunea ar fi fost mai puternica daca aveam si criza financiara si bancara', a mai spus Isarescu. 

Guvernatorul BNR a mai afirmat ca a supraevaluat masiv si dureros capacitatea administrativa a Romaniei de a absorbi banii gratis din fondurile europene.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: