Bank of America va plati 9,3 mld. dolari pentru a incheia procesul intentat de autoritatile SUA

Data publicarii: Astazi, 27-03-2014 | Finante-Banci

Bank of America, a doua banca din SUA dupa active, a acceptat sa plateasca 9,3 miliarde de dolari pentru a incheia procesul intentat de autoritatile SUA companiilor de finantare ipotecara Fannie Mae si Freddie Mac pentru titlurile de valoare garantate prin ipoteci (MBS), transmite Reuters.

Acordul, anuntat miercuri, include 6,3 miliarde de dolari in numerar si restul in titluri de valoare pe care Bank of America le va achizitiona de la Fannie Mae si Freddie Mac.

Analistii sustin ca tranzactiile cu titluri de valoare garantate prin ipoteci au contribuit semnificativ la declansarea crizei financiare din 2008.

Bank of America a anuntat ca acum a rezolvat aproximativ 88% din litigiile privind expunerea sa la titlurile de valoare garantate prin ipoteci.

Este al zecelea acord incheiat pana acum de Agentia Federala de Finantare Ipotecara (FHFA), care, in 2011, a intentat 18 procese pentru titluri de valoare garantate prin ipoteci in valoare de 200 miliarde de dolari.

Pana in prezent, FHFA a incasat de la banci peste 10 miliarde de dolari pentru a incheia procesele intentate pentru titlurile de valoare garantate prin ipoteci.

SURSA: Economica