Banca Carpatica a redus cu o cincime numărul angajaţilor. Cheltuielile cu salariile au rămas la 76 milioane de lei

Data publicarii: 04-05-2014 | Finante-Banci

Banca Comercială Carpatica (BCC) şi-a redus anul trecut personalul cu 20%, având la finalul anului 1.090 de angajaţi, iar structurile organizatorice s-au diminuat cu 32% faţă de martie 2013, însă cheltuielile cu salariile s-au menţinut la nivelul din 2012, situându-se la 76,06 milioane lei.

Banca şi-a restructurat organigrama, ca parte a strategiei de dezvoltare pentru perioada 2013-2017, urmărind în principal eficientizarea proceselor şi costurilor, alinierea la noile cerinţe de business prin introducerea unor activităţi noi şi calibrarea numărului de funcţii şi poziţii existente la dimensiunea actuală a afacerii, dar şi reducerea nivelurilor ierarhice.

"Totodată, s-a urmărit şi implementarea recomandărilor Băncii Naţionale a României din cadrul rapoartelor de supraveghere încheiate în urma acţiunilor desfăşurate în anii 2012 şi 2013", se arată în raportul băncii aferent anului trecut.

Primele procese revizuite şi eficientizate au vizat activităţile de creditare, deschidere de cont, restructurare şi recuperare creanţe pentru persoane fizice şi firme.

Continuarea, in ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: