Băncile europene ar putea majora salariile şi bonificaţiile pentru a compensa plafonarea bonusurilor

Data publicarii: 22-07-2014 | Finante-Banci

Băncile europene încep să majoreze salariile şi bonificaţiile în numerar pentru a-şi păstra angajaţii, în urma introducerii reglementărilor de plafonare a bonusurilor în regiune, transmite Bloomberg.

Aproximativ 63% dintre creditorii cu sediul în UE vor majora salariile de bază şi 55% intenţionează să crească bonificaţiile în numerar, faţă de 13% din băncile din afara UE, care vor să sporească salariile de bază şi, respectiv, 47% care intenţionează să crească bonificaţiile, se arată într-un studiu realizat de Marsh, cel mai mare broker de asigurare din lume, specializat în managementul riscurilor.

Marsh este o componentă a concernului multinaţional Marsh & McLennan Companies.

Actualele reglementări din UE prevăd că 40 - 60% din bonus trebuie plătit eşalonat în termen de 3-5 ani, cu posibilitatea ca bancherii să poată fi obligaţi să dea banii înapoi, dacă sunt descoperite ulterior nereguli.

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară din Marea Britanie (FCA), Martin Wheatley, a avertizat că băncile vor găsi metode de a evita plafonarea bonusurilor, în condiţiile în care autorităţile de la Londra sunt îngrijorate că noile reglementări afectează competitivitatea industriei financiare a ţării.

SURSA: Capital.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: