Leii vechi, pe ultima suta de metri

Data publicarii: 30-11-2006
Ritmul de retragere din circulatie a vechii emisiuni monetare se va accelera substantial incepand cu data de 1 decembrie 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Potrivit prevederilor Circularei BNR nr.24/28.11.2006 privind incetarea puterii circulatorii si preschimbarea vechilor insemne monetare, in perioada 1-31 decembrie 2006, bancnotele si monedele vechi vor fi acceptate la plata de catre toti agentii economici si celelalte institutii, dar nu vor mai fi repuse in plati de catre acestia, deci nu vor mai fi utilizate in acordarea restului, ci vor fi depuse la unitatile bancare unde au conturi deschise.

In aceasta perioada nici unitatile institutiilor de credit nu vor mai repune in circulatie vechile insemne monetare, acestea avand obligatia de a le depune la sucursalele BNR. 

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, vechile insemne monetare nu vor mai putea fi utilizate ca mijloace legale de plata.

In intervalul 1-31 ianuarie 2007, bancnotele si monedele vechi vor putea fi preschimbate, fara taxe si comisioane, la BNR- sucursalele Bucuresti, Iasi, Cluj si Timis, precum si la unitatile institutiilor de credit/Trezoreriei Statului.

Incepand cu data de 1 februarie 2007, bancnotele imprimate pe suport de polimer si monedele din vechea emisiune monetara vor putea fi preschimbate, fara taxe si comisioane, pe perioada nelimitata, numai la BNR - sucursalele Bucuresti, Iasi, Cluj si Timis, prin prezentarea la ghiseu sau remitere prin posta.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: