MT: Doua pasaje peste Centura Oradea, finalizate inainte de termen

Data publicarii: 03-09-2016 | Economie

Doua pasaje peste Centura Oradea, Ciheiului si Nojoridului, vor fi finalizate in aceasta luna, inainte de termen, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, împreună cu directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, au efectuat sâmbătă, 3 septembrie 2016, o vizită de lucru pe șantierele pasajelor supraterane peste drumul de centură al Municipiului Oradea (Ciheiului și Nojoridului).

Pasajul Nojoridului are un stadiu de execuție de 99%. În acest moment, se realizează marcajele rutiere pe întreaga lungime de 630 m. Traficul pe acest pasaj va fi deschis în luna septembrie 2016, cu două luni înaintea termenului inițial, stabilit în noiembrie 2016. Pasajul Ciheiului este executat deja în proporție de 98% și are o lungime de 484 m. Lucrările vor fi încheiate tot luna aceasta, înainte de termenul de finalizare anunțat.

Potrivit comunicatului, proiectele tehnice ale celor două pasaje au fost elaborate de Primăria Oradea și transmise ulterior către CNADNR pentru efectuarea licitațiilor de execuție a lucrărilor. "Aceste proiecte sunt un exemplu clar de profesionalism, mai ales că terminarea lucrărilor se face cu două luni mai devreme, o dovadă că este posibilă o asemenea mobilizare", a declarat Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

Ministrul a revenit și pe șantierul DN76 (Deva — Oradea), unde a verificat stadiul execuției lucrărilor și ritmul de lucru al constructorilor. În cadrul vizitei de lucru, a avut loc și o întâlnire cu primarii localităților din zonă, care și-au exprimat sprijinul pentru acest proiect. Reabilitarea DN 76 a început din 2009.

Sursa: Agerpress