In cursa pentru preluarea Air Berlin, guvernul german sprijina Lufthansa

Data publicarii: 22-08-2017 | Economie

Compania aeriana germana Lufthansa a primit luni o noua dovada de sprijin din partea Guvernului de la Berlin in incercarea sa de a prelua o parte importanta din activele companiei Air Berlin, aflata in insolventa, ministrul Economiei, Brigitte Zypries, declarand ca ar saluta o astfel de tranzactie, informeaza Reuters.

Lufthansa, principala companie aeriană din Germania, nu poate prelua în totalitate Air Berlin pentru că astfel ar dobândi o poziție dominantă în Germania. Cu toate acestea, Lufthansa este primul ofertant cu care Air Berlin va avea discuții cu privire la vânzarea unor active, înainte altor potențial ofertanți.

"Lufthansa este deja un campion al industriei aviației, iar poziția sa poarte fi în continuare consolidată", a declarat ministrul Economiei, Brigitte Zypries, într-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt.

Preluarea unor părți din activele și angajații Air Berlin ar oferi ofertanților acces la sloturile de decolare și aterizare pe care Air Berlin le deține pe aeroporturi precum Duesseldorf și Berlin. Negocierile cu privire la preluarea Air Berlin, care săptămâna trecută s-a declarat în insolvență și este ținută pe linia de plutire de un credit punte oferit de guvernul german, au avut loc zilele trecute și sunt așteptate să continue într-un ritm susținut.

La rândul său, directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat că speră să finalizeze procesul de vânzare până în septembrie. Într-un interviu acordat publicației Bild am Sonntag, Winkelmann a precizat că Air Berlin a purtat discuții cu peste 10 părți interesate, printre care și câteva companii aeriene, dar că, cel mai probabil, la final activele sale vor fi divizate între doi-trei cumpărători.

"Vrem să încheiem vânzarea cel mai târziu în septembrie. Altfel, încrederea clienților în companie se va prăbuși", a spus Thomas Winkelmann.

Potrivit Bild am Sonntag, Lufthansa, care deja a închiriat 38 dintre cele aproximativ 140 de avioane ale Air Berlin, ar dori să preia până la 70 de aparate, precum și alte 21 de avioane aparținând Niki, filiala din Austria a Air Berlin. De asemenea, Lufthansa ar dori să preia și 3.000 dintre cei aproximativ 8.000 de angajați ai Air Berlin.

Guvernul de la Berlin a acordat un credit punte de 150 de milioane de euro pentru a permite avioanelor Air Berlin să continue să zboare până la găsirea de cumpărători.

Sursa: Agerpress