Santander discuta preluarea activelor din Polonia ale Deutsche Bank

Data publicarii: 18-11-2017 | Economie

Grupul bancar spaniol Santander a demarat discutii pentru preluarea celei mai mari parti din activele poloneze ale Deutsche Bank, in incercarea de a-si consolida pozitia pe aceasta piata foarte concurentiala, au declarat vineri pentru Reuters doua surse din apropierea discutiilor.

Potrivit acestora, cele două părți intenționează să semneze un acord până la finele anului 2017, de preferință înaintea Sărbătorilor de Crăciun.

Sectorul bancar din Polonia a cunoscut mai multe fuziuni și achiziții motivate de o concurență acerbă, dobânzile reduse și eforturile Partidului Lege și Justiție (PiS) de a limita cota de piață a băncilor străine.

În luna iunie, asiguratorul de stat PZU și fondul de investiții Polski Fundusz Rozwoju (PFR) au preluat o participație de 33% din acțiunile Bank Pekao, filiala poloneză a grupului italian UniCredit. Această tranzacție a făcut din BZ WBK, filiala poloneză a Santander, cea mai mare bancă din Polonia care nu este controlată de statul polonez.

"BZ WBK a intrat în discuții exclusive cu Deutsche Bank", a declarat una din surse, adăugând că discuțiile finale între Santander și Deutsche Bank se concentrează în principal pe preț.

O sursă din interiorul Autorității de reglementare a sectorului financiar din Polonia (KFN) a dezvăluit că Varșovia este dispusă să accepte un investitor occidental dar ar respinge un cumpărător din Rusia și Orientul Mijlociu sau un fond de private equity.

Grupul bancar german Deutsche Bank a decis să vândă o parte din activele sale poloneze pentru a elibera capital în cadrul unui vast proces de restructurare a operațiunilor, care vizează concentrarea pe operațiunile de retail banking, investment banking și gestionare de active. La începutul anului, o serie de surse au declarat pentru Reuters că Deutsche Bank Polska, ca de-a 12-a bancă din Polonia după active, ar putea fi evaluată la 450 milioane de dolari.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: