RATB creste numarul de tramvaie pe linia 47, din 11 ianuarie

Data publicarii: 10-01-2018 | Economie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va creste, începând de joi, numarul de tramvaie pe linia 47, astfel încât timpul de asteptare în statii sa fie redus la jumatate, respectiv la 10-11 minute, a anuntat, marti, RATB.

"RATB va creste numarul de vehicule alocate liniei de tramvai 47, asigurând o capacitate de transport sporita pe relatia Ghencea - Piata Unirii, cu patru zile înainte de redeschiderea anului scolar. Astfel, începând de joi, 11 ianuarie 2018, pe linia 47, timpul de asteptare în statii va deveni atractiv, reducându-se de la 20-23 de minute în prezent, la 10-11 minute", precizeaza regia într-un comunicat remis AGERPRES.

Prin aceasta masura, calatorii din zonele Ghencea, Drumul Taberei si Cartierul Latin vor beneficia de o alternativa reala de transport spre centrul orasului, prin transbordare la terminalul Ghencea, unul dintre punctele foarte importante de transfer ale sistemului de transport bucurestean.

Totodata, având în vedere calea proprie de rulare existenta pe cea mai mare parte a traseului (Bd. Ghencea, Calea 13 Septembrie, Strada Progresului), durata unei calatorii între terminalele Ghencea si Piata Unirii va fi de 20-25 de minute.

RATB are în vedere cresterea calitatii serviciilor oferite, prin sporirea capacitatii de transport si utilizarea intensa a liniilor de tramvai care dispun de cale proprie de rulare, cu efecte pozitive asupra gradului de motorizare din Bucuresti.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: