Depozitarul Central a incheiat un contract cu institutia similara din Slovenia

Data publicarii: 10-01-2018 | Economie

Depozitarul Central a încheiat un contract cu depozitarul central KDD Central Securities Clearing Corporation din Slovenia cu scopul de a facilita, în calitate de intermediar, emiterea de coduri LEI (Legal Entity Identifier) pentru entitatile din România, se arata într-un comunicat de presa remis, marti, AGERPRES.

Codurile LEI pot fi alocate numai de catre o Unitate de Operare Locala (LOU), acestea având rolul de a identifica la nivel global si în mod unic entitatile implicate în tranzactii financiare. Codul LEI este alcatuit din 20 de caractere alfanumerice si este definit conform standardului ISO 17442.

'Odata cu încheierea acestui parteneriat, entitatile din România implicate în tranzactii financiare, inclusiv clientii persoane juridice ale firmelor de investitii, vor putea obtine codul LEI adresându-se Depozitarului Central', a declarat Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central.

Depozitarul Central este în curs de autorizare de catre Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) ca Unitate de Operare Locala pentru emiterea si administrarea codurilor LEI. Finalizarea procesului de autorizare va fi comunicata participantilor la piata de capital urmând ca serviciile directe de emitere si/sau mentinere anuala a codurilor LEI sa fie oferite de catre Depozitarul Central tuturor entitatilor din România, chiar daca acestea au obtinut anterior codul LEI de la o alta Unitate de Operare Locala.

Depozitarul KDD este acreditat de catre GLEIF în calitate de Unitate de Operare Locala autorizata pentru emiterea si administrarea codurilor LEI în jurisdictiile desemnate. GLEIF a fost înfiintata de catre FSB (Financial Stability Board) sub forma unei organizatii non-profit, cu sediul în Basel, Elvetia având rol de acreditare si monitorizare a Unitatilor de Operare Locale (LOUs) precum si rol de reglementare (propune, defineste si aplica standardele si protocoale tehnice si operationale pentru codurile LEI).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: