Care sunt dezavantajele afacerii in franciza

Data publicarii: 16-02-2007 | Afaceri
dezavantajele afacerii in francizaPentru francize, principalul dezavantaj consta in controlul redus al afacerii acordat francizatului. Desi castiga permisiunea de a folosi un sitem, o marca inregistrata, au acces la asistenta, pregatire si piata, totodata el trebuie sa urmeze regulile sistemului si sa obtina aprobare pentru schimbari de la francizor. Din aceste considerente, franacizele si antreprenoriatul sunt doua realitati economice distincte.

In plus, o franciza poate fi destul de costisitoare. Ca urmare a standardului impus de francizor, francizatul adesea nu are dreptul sa faca schimbari in modul de constructie a cladirii, in decorarea unitati sau in adoptarea oricarei strategii prin care sa isi amelioreze costurile. Pe langa asta, se adauga si taxa de intrare in franciza si contributiile publicitare. Adesea, francizatul este obligat prin contract sa cheltuiasca bani pentru imbunatatiri cerute de francizor din timp in timp.

Ca raspuns la cresterea popularitatii francizelor, un numar tot mai mare de comunitati au inceput sa ia masuri pentru a limita amploarea lor si a reduce neplacerile create intreprinzatorilor particulari.

Integral in Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: