Asigurarea CASCO se scumpeste cu pana la 100%

Data publicarii: 23-02-2007 | Auto
Asigurarea CASCO se scumpeste?Asigurarea auto CASCO se va scumpi, de la 1 martie, in medie cu 30%, tariful politei urmand sa fie calculat de fiecare asigurator in parte, potrivit reprezentantilor companiilor de asigurari. Acestia dau vina pe service-urile auto, care ar fi majorat pretul reparatiilor cu pana la 50%. Scumpirea ar putea fi chiar de 100% pentru unii asiguratori, in functie de calculul facut pentru acoperirea costurilor. Aceasta majorare este motivata prin numarul mare de accidente care conduc la cresterea costurilor cu daunele, noteaza Gardianul.

Cristian Constantinescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), a declarat ieri ca, in prezent, sunt mari probleme pe segmentul auto. "Daca putem spune ca stam bine pe RCA, nu acelasi lucru se poate constata in cazul CASCO, unde fiecare este liber sa-si creeze propriile tarife", a spus Constantinescu. Acesta e subliniat ca este foarte greu de apreciat cu cat ar putea creste acest tip de asigurare, dar, daca se face un calcul la nivelul pietei, ar putea fi vorba de o majorare de 30%.

Cu toate acestea, presedintele UNSAR crede ca, probabil, vor exista si companii care vor majora tarifele cu 100%, pentru a-si acoperi costurile. "Reprezentantii industriei service-urilor auto le-au comunicat companiilor de asigurari ca vor majora preturile la reparatiile auto cu 20-50%, ceea ce face necesara revizuirea tarifelor la asigurarile auto, in caz contrar, piata putand intra in incapacitate de plata", a spus Constantinescu.

El a adaugat ca unul dintre cele mai mari riscuri cu care se va confrunta piata asigurarilor este acela al neprofitabilitatii, intrucat multe dintre companii sunt interesate doar de cota de piata. Acestea mentin in mod artificial un pret scazut al politelor in special la asigurarile auto, in timp ce costurile de lichidare a daunelor sunt in continua si accentuata crestere, a spus Constantinescu.

Integral in Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: