Magazinul Ikea a fost vizitat de 6.000 de romani si au fost vandute 29.000 de articole

Data publicarii: 22-03-2007 | Afaceri

Primul magazin Ikea din Romania si-a deschis portile, ieri, intr-o atmosfera de spectacol. Elementul de rezistenta a fost un bustean care a tinut loc de panglica, traditia "taierii panglicii" fiind inlocuita cu "despicarea busteanului", noteaza Gandul. Oficialitati locale impreuna cu persoane din conducerea Ikea au tras la propriu de un fierastrau pentru a taia lemnul. Lansarea Ikea in Romania a adunat peste 6000 de persoane, dornice sa fie primele la deschiderea magazinului.

Desi mai mult de jumatate dintre clienti spuneau ca sunt doar in trecere si vor doar sa-si faca o idee despre produsele celebrei companii, conducerea IKEA spune ca in prima zi au fost vandute peste 29.000 de articole, din care aproape jumatate de bucatarie.

Directorul de marketing Mihaela Muresan spune ca Ikea aduce pe piata romaneasca, la fel cum practica si in celelalte tari, un procedeu unic de cumparaturi. La intrarea in magazin, potentialii cumparatori primesc creioane si pliante cu prezentarea magazinului, recomandarile din brosuri fiind insotile de o rubrica speciala numita "notite", unde acestia noteaza randul si sectiunea de prezentare a produselor, pentru ca ulterior sa le poata ridica cu operativitate din depozitul magazinului. Cumparatorii urmeaza apoi un traseu marcat cu sageti pe sectiunea pe care doresc sa o viziteze si pot testa produsele de mobilier.

Magazinul, cu o suprafata de 26.000 de metri patrati, acopera doua etaje unde este expus mobilier pentru bucatarii, dormitoare, sufragerii, camere de baie, camere pentru copii sau mobilier de birou.

Daca cumparaturile sunt multiple si voluminoase, clientii pot inchiria un suport de bagaje, iar cei care doresc transportarea si asamblarea produselor pot apela la un birou specializat. Pretul pentru transportul la domiciliu a maxim cinci produse, indiferent de marimea lor, in Bucuresti si linia de centura, este de 50 lei. Transportul produselor se realizeaza pana la usa locuintei, indiferent de etaj, iar pentru montaj sau asamblare se mai plateste inca 10 la suta din valoare produsului achizitionat, dar nu mai putin de 35 lei.

Ikea a redus preturile din catalog pentru 80 de produse, ca urmare a discounturilor primite de la furnizori.

Produse la care au fost reduse preturile de catalog:

- Saltea Sultan, 140x200 cm - 290 lei fata de 390 lei

- Biblioteca Billy - 99 lei fata de 139 lei

- Pat Malm - 390 lei fata de 455 lei

- Oala inox Ikea - 35 lei fata de 45 lei

Integral in Gandul

Alte articole despre Ikea publicate pe BankNews.ro:

290 de lei este cea mai ieftina canapea de la IKEA
Ikea estimeaza pentru anul acesta afaceri de 40 milioane euro
Ikea asteapta 10.000 de vizitatori in ziua deschiderii magazinului din Bucuresti

Ultimele stiri pe BankNews.ro: