Constanta: Taxele primarului Mazare, atacate din nou de prefect in instanta

Data publicarii: 22-05-2007 | Turism

Prefectul de Constanta, Danut Culetu, a atacat, luni, in justitie decizia Tribunalului prin care instanta admisese ca taxele speciale initiate de primarie, printre care si taxa de bariera, sunt legale. Prefectul a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ramane consecvent ideii ca taxa de acces in statiunea Mamaia incalca legislatia europeana. Celelalte taxe atacate de prefectura la Curtea de Apel sunt taxa de trama stradala (pentru vehiculele de mare tonaj), taxa de irigatii in Mamaia, taxa de crestere a gradului de siguranta si liniste in derularea activitatilor economice in Constanta si taxa pentru telefonie mobila. Primarul Constantei, Radu Mazare nu s-a aratat surprins de reactia prefectului, dar cere instantei superioare sa se pronunte in regim de urgenta.

"Din pacate prefectul nostru e suparat pe mine, pe viata, pe oras, pe toata lumea, persista in atitudinea lui negativista pe care o are desi s-au judecat cum stiti pe fond aceste taxe pe care nu le plateste populatia, desi multi din cei de la care incasam taxele, de fapt majoritatea vrea sa le plateasca, prefectul nu vrea, o sa ne judecam alaturi de hoteliei, noi ca sa luam banii, hotelierii ca sa le plateasca impotriva prefectului care e suparat pe viata si pe lume. Sper sa se judece foarte repede acest proces pentru a putea intra in sezonul estival cu iarba irigata si cu spectacole pentru turisti", a declarat Mazare.

Tribunalul Constanta a respins, luni 7 mai , actiunea Prefecturii impotriva taxelor speciale initiate de Primarie considerand ca acestea sunt legale.

Primarul Constantei, Radu Mazare a declarat atunci, intr-o conferinta de presa, ca Tribunalul Constanta s-a pronuntat in acest proces si a dat castig de cauza primariei. El a precizat ca acestea sunt aplicate doar agentilor economici. Edilul a declarat ca nu comenteaza hotararea instantei, dar s-a aratat bucuros pentru ca, spune el, "acesti bani ne vor ajuta, daca ii vom incasa sa punem iar spectacole in Mamaia, sa irigam in statiune si sa continuam planurile de investitii in oras".

Primarul Mazare estimeaza ca suma din taxele speciale, respectiv cea de bariera in Mamaia, cea de irigat, cea de protectie si cea de trama stradala, daca ar fi incasate s-ar ajunge la un venit de 110 miliarde de lei vechi pe an.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: