CFR Calatori va introduce peste 30 de trenuri tur-retur spre litoral

Data publicarii: 12-06-2007 | Turism

CFR Calatori va introduce, in perioada 14 iunie-30 septembrie, 34 de trenuri care vor asigura legaturi din Capitala si din tara spre litoral si retur,pentru adaptarea traficului feroviar la solicitarile calatorilor in sezonul estival, potrivit unui comunicat de presa remis de companie.

Compania feroviara va introduce 34 de trenuri din care doua perechi intercity, sapte perechi rapid, patru perechi accelerat si patru perechi de trenuri personale vor face legatura intre principalele orase ale tarii si litoralul romanesc.Astfel, zilnic vor fi circula trenuri dinspre Bucuresti, Ploiesti, Buzau, Craiova, Resita, Sighisoara, Brasov, Cluj Napoca, Satu Mare, Baia Mare, Dej, Miercurea Ciuc, Oradea, Timisoara, Lugoj, Galati, Iasi, Vaslui, Tecuci, Barlad, Suceava, Bacau, Adjud. "Fata de anul trecut, in acest sezon se vor asigura legaturi directe intre Sibiu-Brasov-Constanta si retur, Sighetul Marmatiei-Mangalia si retur. Special pentru tineri, va fi introdus in graficul de circulatie un tren de noapte pe distanta Bucuresti Nord-Constanta si retur. De asemenea, pentru asigurarea transportului intre Constanta si Mangalia, vor circula trenuri suplimentare", se mai spune in comunicat.

Totodata, CFR Calatori va suplimenta numarul vagoanelor in functie de solicitari, iar in trenuri, statiile de cale ferata si agentiile de voiaj CFR vor fi disponibile pliante cu orarul trenurilor spre si dinspre litoral. Rezervarile se vor putea face, cu 30 de zile inainte, atat la agentiile de voiaj CFR, cat si la casele de bilete din principalele gari din tara, inclusiv in cele de pe litoral. Compania feroviara a decis ca in perioada de vara sa mentina tarifarea in regim de tren personal pentru trenurile de rang superior, care circula pe distanta Constanta-Mangalia si retur.

"Circulatia trenurilor spre si dinspre litoral se desfasoara in paralel cu continuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Bucuresti-Constanta. Acestea sunt absolut necesare pentru cresterea vitezei de circulatie, a sigurantei si confortului, insa implica pe durata realizarii lor, perturbari ale circulatiei trenurilor si cresterea timpilor de parcurs. La finalizarea programului de modernizare, trenurile vor putea circula cu viteze de peste 160 km la ora, iar timpul de parcurs va fi redus la aproximativ 90 de minute", se mai arata in comunicatul de presa.

Pe perioada derularii programului Litoral, se vor anula trenurile intercity Bucuresti Nord - Brasov si retur, iar in circulatia trenurilor personale pe distanta Bucuresti- Constanta vor fi facute modificari.

NewsIn